Jackson Laboratuvarı Enstitüsünde baş araştırmacı Prof. Dr. Derya Unutmaz, sentetik biyoloji teknolojisini kullandıkları yeni tedavi yöntemi üzerindeki çalışmalarında önemli aşama kaydettiklerini bildirdi. - Anadolu Ajansı
Türk asıllı iki doktor Uğur Şahin, Özlem Türeci ve Christoph Huber tarafından kurulan BioNTech şirketi, milyonlarca insana çare bulacak corona virüs aşısını geliştirdiğini bunun da hastalığı yok etme de yüzde 90 etkili olduğunu açıkladı.
İngiltere'de yapılan araştırma, her gün birkaç dakika kırmızı ışığa bakmanın yaşlılığa bağlı görme kaybını tersine çevirebileceğine işaret ediyor. Bu yöntemin Parkinson ve diyabet gibi hastalıklarda yeni tedavi yollarının geliştirilmesini de sağlayabileceği belirtiliyor.
Yeni domuz gribi türüyle ilgili Bilim Kurulu üyesinden uyarı: Pandemi yapabilir! Corona virüsünün ortaya çıktığı Çin'de uzmanlar, yeni bir domuz gribi türünün keşfedildiğini açıkladı. G4 EA H1N1 adı verilen gribin, domuzlardan insanlara geçtiği tespit edildi. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs (corona virüsü) Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Araştırmacılar bunu önemsemişler ve diyorlar ki, bu yeni bir virüs, yeni bir İnfluenza ve muhtemelen pandemi yapabilir diyorlar. Zaten biz bunun benzerini daha önce yaşamıştık 2009'da bir pandemi. Bu da farklı bir pandemi potansiyeli gösteriyor" dedi.
Bilim Kurulu üyesi Kara, yeni grip virüsüne karşı uyardı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Çin'de pandemi yapma riski olan yeni grip virüsü 'G4 H1N1'in domuzlar arasında yaygın olarak tespit edildiğinin bildirildiğini belirterek, mesafe, maske ve el yıkamanın önemine dikkat çekti.
Doç. Dr. Gökhan Özge`den ‘telli maske` önerisi Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Özge, maskenin göz kuruluğuna neden olabileceğini belirterek, "Maskenin burun bölgesine iyi takılmayarak ve telinin burun kemiğine iyi oturtulmayarak havanın göze doğru gelmesiyle göz kuruluğu yapması aslında doğal bir sonuç. Maskelerin telli olması ve o telin burna çok iyi oturtularak havanın oradan göze doğru çıkmasının engellenmesi gerekmekte" dedi.
Çin'deki bilim insanları, dünya çapında salgın şeklinde yayılma ihtimali bulunan yeni bir grip virüsü türü keşfetti. Domuzlarda tespit edilen virüsün insanlara da bulaştığı açıklandı.
UV İndeksi (kısaca UVI), güneşin yaydığı ve dünyanın atmosferine nüfuz eden ve güneş yanığına yol açan ultraviyole radyasyonu ölçen uluslararası standart ölçektir.
Bilim Kurulu Üyesi Azap`tan ikinci dalga uyarısı: Havaların soğumasıyla birlikte… Sağlık Bakanlığı Koronavirüs (corona virüsü) Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, sonbahar, kış aylarında salgında ikinci bir dalga beklediklerini söyledi. Azap, havaların soğumasıyla birlikte virüsün kolay yayılabileceği ortamın oluştuğunu ifade etti.
Cildiniz için ne kullandığınıza dikkat etseniz bile, tüm “doğal†dudak balsamları eşit yaratılmaz. Birçoğu hayvansal ürünler, parfüm ve paraben içerir. Bazen “doğal†dudak balsamları gözenekleri tıkayan ve cildi tahriş eden bileşenler bile içerebilir. Riske atmak yerine, neden sizi tüm yaz boyunca koruyacak, besleyici yağlar ve bitki kaynaklı vegan dudak balsamınızı kendiniz yapmıyorsunuz?
Koronavirüse yakalananların sayısı dünya genelinde artmaya devam ediyor. Dünyada kaç kişi koronavirüs ya da Covid-19 hastalığına yakalandı ve can kaybı hangi düzeyde?
Ankara Yenimahalle Şehit Mehmet Şengül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, kapalı ortamları ultraviyole ışınları ile corona virüsten arındıran dezenfeksiyon robotu geliştirdi.
Koronavirüsün beden sağlığımız üzerindeki etkilerini artık az çok biliyoruz, peki ya psikolojik etkilerini? Salgın ve karantinaya nasıl ruhsal tepkiler vermemiz olası? Virüs çocuklara nasıl anlatılır? Ve ruh sağlığımızı ilgilendiren birçok soru daha... Uzman psikolog ve psikiyatristler cevaplıyor. Serinin ilk bölümünde salgın ve karantinanın olası psikolojik etkilerini Uzman Klinik Psikolog Gökhan Çınar anlatıyor.
ABD`de Biobot Analytics isimli tıbbi araştırma kurumu, Massachusetts eyaletindeki atık sularda beklenenin çok üzerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kalıntısı tespit...
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ölüm oranının gripten (influenza) 10 kat daha fazla olduğunun...
Birçok ülkede üzerinde durulan 1-2 metrelik sosyal mesafe uygulaması, kapalı ortamda ya da dışarıda hareketsiz halde iken bulaşıcı hastalıklardan kaçınmak için ideal bir mesafe olarak görülüyor. Ancak koşu ve yürüyüş gibi durumlarda daha dikkatli olunması
ABD Utah Üniversitesi Biyoçeşitlilik ve Doğa Koruma Ekolojisi laboratuarının kurucusu ve Koç Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu, insanların doğal alanları amansızca yok ettiği ve yaban hayatının yaşadığı alanları giderek daralttığı için, milyarca canlının giderek daha ufak ve bozulmuş doğal alanlara sıkıştığını söyledi.
Karantina uygulaması devam ederken pek çok ebeveyn, salgın öncesi zamanının büyük bir kısmını okulda geçiren çocuklarıyla evde daha fazla vakit geçirme fırsatını da yakalamış oldu. Bu durumun ebeveyn-çocuk bağlarını güçlendirme noktasında gerçek faydaları olduğu gibi olumsuz etkileri de olacaktır kuşkusuz.
İnsanoğlunun hayatta kalma azmi küçümsenemez. Büyük kayıplar verilse de insanlık tarih boyunca başına gelen en korkunç hastalıkları ve salgınları atlatmayı ve türünü devam ettirmeyi başardı. İşte insanlık tarihini şekillendiren en ölümcül salgın hastalıklar.
Dünya tarihinde birçok defa salgınlar yaşanmış, milyonlarca insanın ölümüyle neticelenmiştir. Tıbbın günümüzdeki kadar gelişmemiş olması, karantina uygulamalarının olmaması ölüm sayılarını çoğaltıyordu. Biz de geçmişten günümüze en büyük 10 salgınını inceledik.
İtalyan astronotlar karantina günleriyle başa çıkmanın yolunu anlattı. Astronotlara göre günlük program yapılmalı, uyku saatleri düzenlenmeli, meşgul olunacak uğraşlar edinmeli. Övgü Pınar'ın haberi.
Koronavirüs salgını tüm dünyanın yaşam biçimini, alışkanlıklarını değiştirdi. Türkiye'de okulların kapanmasıyla birlikte öğrenciler uzaktan eğitim sistemine adapte olmaya çalışıyor. Verimli bir eğitim için rutin bir düzene ihtiyaç duyan otizmli çocuklar yeni düzenlemeler karşısında en çok zorlananlar arasında.
Eğer liderler bize vakit kazandırabilirlerse önümüzdeki 18 ay nasıl gözüküyor? Bugün alınması gereken sert önlemler sadece birkaç hafta sürecek ve bu dönemin ardından büyük bir hastalık dalgası tekrar gelmeyecektir. Gereken bütün önlemler toplum için makul bir bedel karşılığında alınabilir ve bu yolda milyonlarca hayat da kurtarılabilir. Eğer bu önlemler alınmazsa on-milyonlarca insan hastalanacak, birçoğu ölecek. Bir yandan da yoğun bakıma ihtiyacı olan diğer insanlar da çökmüş olan sağlık sistemi yüzünden tedavi göremeyecek ve ölüme mahkum edilecekler.
Bu yazıda bir sürü grafik, bilgi, model ve pek çok kaynak eşliğinde size aktarmaya çalışacaklarım şunlar olacak: Yaşadığınız yerde ne kadar vaka olacak? Bu durumda neler yaşanacak? Ne yapmanız gerekir? Bir şeyler yapmaya ne zaman başlamanız gerekir?
Koronavirüs`ün Çin dışında görüldüğü ilk yerlerden biri olan Singapur`da sağlık görevlileri dedektif gibi iz sürerek, virüsü taşıyan kişilerin temas kurduklarını tespit edip test yapıyor. Vaka sayısının 345 olduğu Singapur'da bu yöntemle 6 bin kişiye ulaşıldı.
Dünyayı saran koronavirüs salgınına karşı Sağlık Bakanlığı ilk günden 26 kişilik Bilim Kurulu oluşturdu. İşte tüm Türkiye`nin sağlığını korumak için gece gündüz demeden çalışan Bilim Kurulu üyeleri...
Salgın hastalıkların yayılmasını inceleyen matematikçi Adam Kucharski, ölüm oranları da dahil olmak üzere, koronavirüs haberlerinde ortaya atılan bazı sayıların ne kadar doğru olduğunu ve eldeki verilere göre gerçek oranların ne olması gerektiğini açıklıyor.
‘Gripten ölme ihtimaliniz korona virüsüne göre 300 kat daha fazla` Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İdris Şahin, vatandaşların özellikle kış aylarında hijyenlerine dikkat etmeleri gerektiği belirterek, “Şu an gripten ölme ihtimaliniz korona virüsten ölme ihtimalinizden 300 kat daha fazla†dedi.
Albümin nedir? Düşüklüğü ne anlama gelir? Yorgunluk, el ve ayaklarda şişlik, halsizlik, vücutta morarma, karında şişlik, hızlı kilo kaybı ve iştah kaybı gibi belirtileri olan albümin hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde… Albümin nedir? Düşüklüğü ne anlama gelir?
Dünya, Ocak ayı başında Çin'de ortaya çıkan ve 20'den fazla ülkede daha görülen koronavirüs ve salgın hastalıkla ilgili haberlerle çalkalanıyor. Londra merkezli düşünce kuruluşu Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstütüsü'nden (Chatham House) Profesör Tim Benton'a göre, iklim değişikliği insanların hayvanlar alemiyle ilişkilerini de değiştiriyor ve bazı hastalıkların evrimleşmesine neden oluyor.
Koronavirüsün merkezi konumundaki Hubei eyaletinin Vuhan kentinde yapımı sekiz gün önce başlayan 1000 yataklı hastane bugün açıldı. Vuhan kenti hâlâ karantina altında tutuluyor.
Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgının ardından çok sayıda ülkede insanlar sokakta ve toplu taşıma araçlarında maskeyle dolaşmaya başladı. Bazı evcil hayvan sahipleri köpeklerini dolaştırmaya çıkarken onların ağızlarına da maske takıyor. Peki bu önlemler ne kadar etkili? Uzmanların konu hakkındaki görüşlerini inceledik.
Tuzlu su ile yapılan ağız/burun gargarasının grip gibi enfeksiyonların süresini, bu hastalıklar sırasındaki ilaç kullanımını ve hastalığın yayılma miktarını kısmen de olsa azalttığını gösteren, 2019'da yayınlanmış saygın bir makale mevcuttur.
Corovirüs salgınında, bilgi kirliliği virüsten daha hızlı yayılıyor. Çin'in Wuhan şehrinde Aralık ayının sonunda yeni bir virüs türü ortaya çıktı. 2019-nCoV olarak adlandırılan bu yeni Coronavirüsün vakaları, uluslararası seyahat nedeniyle birçok ülkede ortaya çıktı. Â Şimdilik çoğu Çin`de olmak üzere doğrulanmış virüs...
Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs şu ana kadar 8 bine yakın kişiye bulaştı ve en az 213 kişinin ölümüne yol açtı. İnsandan insana bulaşabilen virüs, ABD'den Japonya'ya 23 ülkede tespit edildi. Çin'de virüsten kaynaklanan hastalığa 'Vuhan zatürresi' deniliyor Dünya Sağlık Örgütü Perşembe günü küresel acil durum ilan etti. Koronavirüs ne kadar tehlikeli, Çin'de ve dünya genelinde ne gibi tedbirler alınıyor?
Kemik erimesine ne iyi gelir? Beslenme önerileri Kelimenin tam anlamıyla gözenekli kemik anlamına gelen osteoporoz, kemiğin yoğunluğunun ve kalitesinin azaldığı bir hastalıktır. Kemikler daha gözenekli ve kırılgan hale geldikçe, kırık riski büyük ölçüde artar. Kemik kaybı sessiz ve aşamalı olarak ortaya çıkar. Genellikle ilk kırık oluşana kadar hiçbir semptom yoktur. Peki, Kemik erimesine ne iyi gelir? Beslenme önerileri hakkında merak edilenler haberimizde...
Sigara içenler ve sigarayı bırakmış kişiler, hayatlarında hiç sigara içmeyenlere kıyasla daha fazla ağrı hissediyor. 220 bin kişinin sigara kullanımı ve hissettikleri ağrı hakkındaki verileri inceleyen uzmanlar sigara içmenin vücutta kalıcı değişiklikler yaptığını ve bu değişikliklerin sigara bırakılsa bile etkisini sürdürdüğünü düşünüyor.
Cilt lekelerini geçirmek için bunları sakın yapmayın! Ciltteki koyulukların sağlık açısından çoğu zaman bir risk oluşturmadığını belirten Dr. Metehan Özgür, önemli uyarılarda bulundu. Özgür, evde uygulanan yöntemlerle ilgili de bilgiler verdi.
Bilim insanları yapay nöronlar geliştirerek insan bedenini onarmanın yeni bir yolunu buldu. Gerçek nöronlar gibi davranan küçük "beyin çipleri" gelecekte Alzheimer ve kalp yetmezliği gibi hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.
Uykunun insanın yaşam kalitesini olumlu etkilediğini gösteren çok sayıda bilimsel çalışma var. Bununla birlikte halen birçok insan için uykuya dalmak ya da kaliteli bir uyku çekmek çok kolay olmuyor. Uyku kalitesini artırmak için neler yapabiliriz?
Kanser uzmanları, bazı bitkisel ilaçların kanser hastalarının tedavisini olumsuz etkileyebileceği, bu nedenle doktora danışmadan alternatif bitkisel ilaçlara yönelmemek gerektiği uyarısında bulundu. Bu tür ilaçların kemoterapi ve hormon tedavisinin etkisini azaltabileceği ve yaraların iyileşmesini geciktirebileceği belirtiliyor.
Dikkat! ‘Akciğer kanseri riskini 30 kat artırıyor` Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ülkü Yılmaz, "Sigara içen bir bireyin tüm yaşamı boyunca sigara içmemiş bireye göre akciğer kanseri geliştirme oranı 10-30 kat fazladır. Ağır sigara içen bir bireyin riski yüzde 30'lara çıkarken hiç sigara içmeyen bir bireyin akciğer kanserine yakalanma riski yüzde 1'den daha düşüktür. Kanser riski sigara sayısı, sigara içme süresiyle de yakın ilişki göstermektedir" açıklamasını yaptı.
“Diyabete yakalanmadan önlem almak kolay ve ucuz†| İşte diyabeti önlemek için yapılması gerekenler… 14 Kasım ‘Dünya Diyabet Günü` kapsamında açıklama yapan Prof. Dr. Gülten Kaptan, “Hasta olmadan önlem almak kolay ve ucuzdur†uyarısında bulundu. Hareketsiz yaşam ve düzensiz beslenmenin diyabete neden olduğuna dikkat çeken Kaptan, “Önlenebilir ve tedavi edilebilir olmasına rağmen diyabet hızla yayılıyor. Öyleyse hareketli olalım, beslenmemize dikkat edelim, aşırı yağ ve karbonhidrattan kaçınalım. Kilo ve tansiyonumuzu takip edelim. Bu konuda bilinçlenelim ve bilinçlendirelim†diye konuştu.
Grip aşısıyla ilgili yeni gelişme! Sanofi Pasteur Türkiye ve Avrasya Bölge Başkanı Emin Turan, 2019-2020 sezonu için geniş kapsamlı koruma sağlayan 4'lü grip aşısının dağıtımına ekimde başlandığını belirterek, "Yarından itibaren yıl sonuna kadar partiler halinde aşı tedariğine devam edilecek" ifadesini kullandı.
İstanbul ve Tekirdağ'da onlarca kişi zehirlendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, besin zehirlenmelerinin ıspanaktan değil, yabani otlardan kaynaklandığını tespit ettiklerini söyledi. Koca, "Vatandaşlarımız sebzeleri otlardan iyi ayıklayıp, iyi yıkasınlar" dedi. Son dönem yaşanan zehirlenmelerle ilgili bilinenleri beş başlıkta derledik.
Yumurtalık rezervi nasıl anlaşılabilir? Kadın Hastalıkları, Doğum ve tüp bebek uzmanı Prof. Dr. Hakan Yaralı 18 Ekim Dünya Menopoz Günü`nde Anti Müllerian Hormon (AMH) testinin doğurganlık açısından önemine ve menopoz yaşını öngörmedeki güncel yerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Saç dökülmesi için hangi bölüme/doktora gidilir? Saç dökülmesi, kalıtım, hormonal değişiklikler, tıbbi durumlar veya kullanılan ilaçların sonucu olabilir. Herkes saç dökülmesi sorunu yaşayabilir, ancak erkeklerde daha yaygındır. Peki, Saç dökülmesi için hangi bölüme/doktora gidilir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde...
Fransa'da bir laboratuvarda denenen dış iskelet (eksoskeleton) teknolojisiyle, felçli olan bir hasta kollarını ve bacaklarını hareket ettirdi. 30 yaşındaki soyadının açıklanmasını istemeyen Thibault, 2 yıl sonra ilk adımlarını atmanın "ayda yürümeye" benzediğini söyledi. BBC Sağlık Muhabiri James Gallagher'ın haberi.
İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, sezeryanla doğum yapan kadınların bir sonraki doğumlarını normal yolla yapması, hem anne hem de bebek için riskleri yükseltiyor. Ancak uzmanlar, tekrar tekrar sezeryanla doğum yapmanın da başka riskleri olduğuna dikkat çekiyor.
DNA`nızı koruyun Harvard Üniversitesi`nden Dr. William Li, doğru beslenme yöntemleriyle hastalıklardan korunmanın yolunu 5 formülle anlattı. Bu formüllerden sonuncusu DNA`yı korumak...
Japonya`da 100 yaş üstü nüfus 71 bini aştı Japonya Sağlık Bakanlığı, ülkede yaşı 100'ün üzerinde olanların nüfusunun 71 bini geçtiğini bildirdi. Ülkede en yaşlıÂ kadın 116, en yaşlı erkek ise 112 yaşında.
Otizm nedir? Otizm belirtileri nelerdir? Otizm spektrum bozukluğu gelişimsel bir bozukluktur, yani bir çocuğun beklendiği gibi gelişmemesi, örneğin konuşma geliştirmek veya beklenenden daha sonra sürünmeyi öğrenmek gibi belirtilerin ortaya çıkması anlamına gelir. Dolayısıyla, yenidoğanlarda göze çarpan birkaç otizm belirtisi vardır. Ancak, bir bebek iki aylık, dört aylık, altı aylık, dokuz aylık ve bir yaşında beklenen gelişimsel kilometre taşlarına ulaşamazsa, bu ilk otizm belirtilerinden biri veya başka bir gelişimsel durum olabilir. Şimdi, Bebeklerde otizm belirtileri nelerdir? Gelin hep birlikte bir göz atalım…
Belçika'da hamlie kadınlarla yapılan bir araştırmada plasentalarda hava kirliliği partikülleri bulundu. Uzmanlar, hamilelerin işlek caddelerden uzak durmasını tavsiye ediyor.
ABD'nin Missouri eyaletinde 40'lı yaşlarında bir erkek, doktorlarının elektronik sigara kullanmaya bağlı olduğunu açıkladığı bir akciğer hastalığı sebebiyle hayatını kaybetti. Bu, ABD'deki sağlık birimleri yetkilileri tarafından elektronik sigara sebebiyle olduğu açıklanan 8. ölüm.
Fransa'da Haziran ve Temmuz'da görülen sıcak hava dalgasında toplam 1,435 kişinin öldüğü açıklandı. Sağlık Bakanı, Agnes Buzyn, ölenlerin yarısının 75 yaşın üzerinde olduğunu söyledi.
Karın bölgesinden rutin bir ameliyat geçiren 72 yaşındaki hasta bu nedenle birçok kez hastaneye gitti, yeni ameliyatlara girdi ve kan nakilleri yapıldı. Norfolk bölgesindeki James Paget Hastanesi, yaşananların ardından hasta bakım sürecinde değişiklikler yapıldığını açıkladı.
Malatya`da 7 hastaya aynı anda kök hücre nakli yapıldı Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde (TÖTM), Türkiye'de ilk defa aynı anda 7 hastaya kök hücre nakli yapıldı. Hastane Başhekimi Ali Beytur, bugüne kadar hastanede 700 hastaya kök hücre nakli yapıldığını belirterek, merkezin şu anda 12 hastaya aynı anda nakil yapacak kapasitede olduğunu söyledi.Â
Okul stresi uyurgezerliğe davetiye çıkarıyor! Uyku bozukluğu hastalığı olarak nitelendirilen uyurgezerlik en sık çocukluk çağında görülüyor. Özellikle 12 yaş ve öncesinde her 5-6 çocuktan birinde rastlanan uyurgezerliği tetikleyen unsurların başında ise okul ve sınav stresi geliyor. Nöroloji Uzmanı Doç. Burcu Örmeci aileleri uyararak, "Anne babalar çocuklarını iyi okullara gönderebilmek için sabahın karanlığında servise bindiriyor, çocuk saatlerce yol gitmek zorunda kalıyor. Özellikle lise öncesi çağda çocuk açısından başarı değil sağlık ön planda tutulmalı" dedi.
Egzersiz hangi hastalıkları önlüyor? SBÜ Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadriye Çetinkaya Öneş, "Uygun dozda ve sürede yapılan egzersiz, birçok kronik hastalığın oluşumunu önleyebiliyor. Parkinson ve alzaymır hastalıklarının da düzenli egzersizle yavaşlatılabileceğini destekleyen araştırmalar var" şeklinde konuştu.
Dermatolog Prof. Dr. Nahide Onsun, “Herkes için zararlı olan fazla güneş altında kalmak deri kanseri riskini artırdığı gibi sedef hastalarında şiddetli yinelemelere neden olabiliyor†dedi.
Sistit yani mesane iltihabı, dış ortamdaki bakterilerin idrar yolundan ilerleyerek idrar kesesine ulaşması ile ortaya çıkıyor. Kadınlarda erkeklere göre 4 kat daha sık görülen hastalığın görülme sıklığı yazın artıyor.
‘Bayramda eti öğlen yiyin!` İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Osman Erk, ‘Bayramda kahvaltıda kavurma, akşam yemeğinde et yemeyin. Eti sadece öğlen bol salata ya da sebzeyle tüketin` dedi ve önemli bilgiler verdi.
Mehmet Öz`den ömrü uzatan sağlık reçetesi Yaşam tarzınızda bazı değişiklikler yaparak uzun ve sağlıklı yaşam için ilk adımı atmanız mümkün. Tabii doktor kontrollerinizi aksatmadan. İşte Mehmet Öz`den, ömrü uzatan basit ve etkili 10 tüyo...
İçme sularında var… Böbrek rahatsızlıklarına neden oluyor Bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırma, içme suyunun içerisindeki florürün gençlerde böbrek ve karaciğer hastalıklarına neden olabileceğini gösterdi. Florür maddesi diş çürüklerine karşı etkili olduğu ve diş minelerini güçlendirdiği için birçok ülkede toplu içme suyu kaynaklarına eklendiği belirtiliyor.
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanı Yener, klimaların düzenli temizlenmemesinin hastalıklara yol açabileceğini, aksi takdirde hastalıklara neden olabileceği uyarısında bulundu
ABD`de yapılan yeni bir araştırma, içme suyunun içerisindeki florürün gençlerde böbrek ve karaciğer hastalıklarına neden olabileceğini gösterdi. ABD`deki Mount Sinai Üniversitesi Tıp Fakültesi`nde yapılan araştırmalarda, kanda bulunan yüksek orandaki
Çıban neden çıkar? Belirtileri ve tedavisi… Ciltte stafilokok denilen bakterinin meydana getirdiği enfeksiyon sonucu oluşan iltihap, irin birikimine çıban denir. Peki, çıban neden çıkar? Belirtileri ve tedavisi hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde...
Kadının süt bezlerini gösteren illüstrasyon Twitter'da yüz binlerce beğeni aldı. Görseli korkutucu bulup 'Artık memelerimi istemiyorum' yorumunu yapan da vardı, emzirdiği için resimde kendi deneyimlerinden bir parça bulan da. Bazıları ise erkek anatomisi resimlerine kadınlarınkine göre neden daha fazla rastlandığı sorusunu ortaya attı.
Patates A,C,K,B6 ve E vitaminleri içermektedir, bunun yanında folatlar açısından da zenginidir. Ancak patates kabuğunun da en az patates kadar faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Patates kabuğunun faydalarınıöğrenince bir daha çöpe atmak istemeyeceksiniz.
Tiroit fonksiyonun etkin çalışmasında sağlıklı beslenme ve sağlıklı işleyen bir sindirim sistemi büyük önem taşır. Sağlıklı bir tiroit işlevini desteklemenin en etkili yollarından biri sağlıklı beslenmedir. Dr. Sinan Akkurt Trioit fonksiyonlarını iyileştiren besinleri açıkladı.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eksal Kargı, Önerilen çeşitli krem ve bazı cihazların kullanımı, yara izinin dış görünümünde belli ölçüde düzelme sağlayabilir ancak hiçbir zaman yok edilemez. dedi.
Ağızları tatlandıran siyah kuru üzüm, kolesterolü düşürür. Bu hastalığın kalbe zarar vermesini engeller. Kansızlığı bitirir. Kemik erimesi hastalığına şifa olur. Saçların erken beyazlamasını engeller. Kanı temiz tutar. Böbrekleri temizler.
Yemeklere verdiği lezzetin yanı sıra sağlımıza da kattığı faydalar son derece mükemmel olan sarımsak, çiğ bir şekilde tüketildiğinde güçlü bir ilaçtır. Peki doğal şifacı sarımsağıÂ bir hafta boyunca bal ile tüketirsek ne olur? İşte bal ve sarımsak karışımının mucizevi etkisi...
Araştırmacılar, uykuyla ilgili yaygın kabul gören söylentilerin. sağlığımıza ve moralimize zarar verdiğini, yaşamımızı da kısalttığını söylüyor. BBC Sağlık ve Bilim Muhabiri James Gallagher'ın haberi.
Belçika`da 5G internet projesi radyasyon riski nedeniyle durduruldu Belçika'da 5G hızındaki kablosuz internet sağlayacak pilot proje planı, halk sağlığını olumsuz etkileyebileceği nedeniyle durduruldu. Dünyada bu teknolojilerin sağlık üzerindeki etkileri konusunda tartışmalar devam ederken, Belçika'da alınan karar şüphelerin artmasına sebep olacak. "Brüksel halkı kobay değildir" şeklinde konuşan Brüksel Çevre Bakanı Celine Fremault, yayılan radyasyon miktarı konusunda şüphelere yer bırakmamak gerektiğine dikkat çekti. Türkiye ise 2016 yılından itibaren 4,5G'ye geçti.
Çay ve kahve için akciğer kanseri uyarısı ABD'de yapılan araştırmada, sigara içmeyenler için günde iki ya da daha fazla fincan kahvenin, akciğer kanseri riskini yüzde 41, iki ya da daha fazla bardak çayın da yüzde 37 oranında artırdığı gözlendi.
2019 Küresel Hava Durum raporu, havadaki zehirli maddelere uzun süreyle maruz kalmanın çocukların ortalama yaşam beklentisini 20 ay kısalttığını ortaya koydu. Rapora göre hava kirliliğine bağlı ölümlerin en çok görüldüğü Güney Asya'da çocukların ortalama yaşam süresi ise 30 ay kısalıyor.
Beslenme bağlantılı ölümleri inceleyen araştırmaya göre, ömrün kısalmasında en büyük rol oynayan besin tuz. Uzmanlar, sağlıklı yaşam için tam tahıllı, lifli gıdalar, meyve ve sebze tüketiminin artırılması gerektiği tavsiyesinde bulunuyor.
Vücuttaki B12 vitamini eksikliğinin 5 belirtisi B12 vitamini eksikliği nasıl belirtiler verir? Kimler daha dikkatli olmalı? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Muharrem İngeç, B12 eksikliği ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.
Stres vücuda neler yapar? Prof. Dr. Yeşim Erbil, en önemli sağlık sorunları arasında yer alan kronik stresin vücutta ciddi hasarlara yol açarak, birçok hastalığı tetiklediğine dikkat çekti ve şunları söyledi.
‘Şifayı doktorda değil sanal ortamda arıyoruz` MÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Kırık, "İnternet kullanıcıları hastalıkları daha çok sanal ortamda aramakta, vücudundaki en ufak bir noktadan ya da bezeden şüphelenmekte ve doğrudan konuyu internette ya da sosyal medyada aramaktadır." diyerek bu şekilde çare arayanlar için "önüne geçilmez sağlık sorunlarıyla karşılaşabilmektedir" yorumunu yaptı.